Kdo

Angelato se narodilo v roce 2007 z jednoduchého nápadu nabídnout kvalitní zmrzlinu. Tehdy jsme netušili, jestli náš projekt bude úspěšný, ale měli vizi, optimismus a nadšení, které nás tlačilo pořád dopředu. Nikdo z nás neměl profesionální kulinární zkušenosti, byl to spontánní nápad a výzva – zároveň to bylo a stále je vzrušující a inspirativní. Dnes žijeme svůj sen. Nevzdáváme se a běžíme za svým cílem dál. Angelato nás baví. Na něj jsme hrdí.

A s námi to celé začíná.

Zlatko Kebakoski, inženýr ekonomie je hlava projektu a vizionář.

Biljana Kebakoska skočila ze světa novinařiny a studia světové literatury do světa kulinářského umění. Stojí za kreativními a netradičními nápady chutí zmrzlin a na starosti má i marketing a komunikační strategii.

Bojan Dimitrijević si ze studia na dopravní fakultě v Bělehrade „odskočil“ rovnou do světa distribuce, velkoobchodu a logistiky Angelata.

Proč

Děláme prací která nás nesmírně baví a naplňuje, má význam a smysl. Z toho máme dobrý pocit, stále se něco nového učíme, rosteme a rozvíjíme se. Věříme v jiný způsob myšlení.

_TMA9972 2 kopie

Jsme hraví, kreativní a baví nás život takový, jaký si ho sami osladíme. Naším cílem je ukázat, jak doopravdy chutná zmrzlina.

Co

Jsme zmrzlinová rodinná manufaktura, která denně vyrábí řemeslným způsobem zmrzlinu v jedinečné nekompromisní kvalitě a bez umělých přísad. Skutečností je, že většina zmrzlin dnes obsahují umělé konzervační látky, dochucovadla nebo barviva. Navíc mnozí mají tendenci používat prefabrikované pasty, protože to dělá výrobu zmrzliny mnohem jednodušší.

pan doskocil miroslav 108

Žádné zkratky!
Čerstvost, pestrost, kreativita a hlavně kvalita je pro naše zákazníky důkazem, že to, co děláme myslíme vážně.
Angelato zmrzlina bude vždy vycházet z těchto klíčových slov:

Řemeslo

Čerstvá, denně ručně vyrobena zmrzlina v malých dávkách. Chuť a vůně jsou intenzivní a to snadno poznáte.

Poctivost

Pouze přírodní suroviny, žádné umělé nebo prefabrikované přísady, jako jsou chemický stabilizátory, dochucovadla, barvy a aditivy.

Podpora místních zemědělců

Upřednostňujeme produkty z lokální produkce a podporujeme drobné zemědělce. Nakupujeme suroviny přímo od farmářů. Když je to možné tak od českých (například mléko z malé rodinné mlékárny z Jižních Čech, dýně, švestky, mák nebo angrešt od pana Doskočila). V zahraničí jsou to pistácie ze sicilského městečka Bronte, od pana Antonina, olivový olej ze Sicílie od rodiny Romano, nebo lískové-oříšky z Piemontu od rodiny Ferrero. Nekupujeme ovoce, které procestovalo půl světa a chuť nemá téměř žádnou.

Filozofie Slow Food

Respektujeme kulinářské tradice a pracujeme s čerstvými surovinami, které si pečlivě vybíráme. Chuť každého druhu zmrzliny testuje celá rodina, teprve potom jí nabízíme zákazníkům. Máme za cíl chránit tradiční řemeslo, kvalitu a autentičnost zmrzliny.

Sezónnost

Klademe důraz na sezónnost, takže pracujeme pokud možno s čerstvými surovinami. Když je angrešt, angreštujeme! Když je doba chřestu, chřestujeme! Když kvete bez, bezujeme! Smysl je v tom, naučit se naslouchat přírodě a vzít to nejlepší a správně vyzrálé ovoce které je dostupné. Chutě jsou každý měsíc sezónně obměňované.

Hra s chuti

V Praze jsme jedineční v chuťových kombinacích. Jsme tu pro všechny, kteří se nebojí neotřelých nápadů. U nás si totiž můžete líznout zmrzliny dýňové, rýžové, rebarborové, bezové, avokádové, olivové, levandulové nebo kopřivové.

No limits.

Gluten-free & vegan friendly

Naše smetanové zmrzliny jsou bezlepkové (kromě sušenkově) a sorbetty navíc bez laktózy.

Angelato & friends

Kolem naší zmrzliny se vytvořila rozmanitá komunita skvělých lidí – srdcařů, která se neustále rozširuje. Kamarádi kamarádů, známí známých.
Angelato je inspirativní místo pro příjemná setkání a nasáti atmosféry. Ten esprit. Nálada.
A o tom to je.

Staying cool

Rádi děláme radost sobě i druhým. Dobrá nálada, vášeň, upřímnost a srdečnost je naším receptem na život. Takové perpetum mobile pozitivních energií.
A to není vše.
Dělejte radost jemu, jí – a vlastně i sobě.
Věříme, že klíčem k úspěchu je vaše spokojenost, ale to nejpodstatnější je, rozmazlovat vás a hýčkat neustále.
Tak ať vám u nás chutná i nadále!
Moc se na vás všechny těšíme!