27. Bře

Vařila myšička kašičku…

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Jste „kašolover“? Bláznivě milujete rýžovou kaši nebo nadýchaný rýžový nákyp? Na kašičkách jsem vyrůstala. Jako dítě jsem měla nejvíce oblíbenou rýžovou. Jde z ní vytvořit tolik variant a obměn, že se nikdy neomrzí.
Úspěšný den prý začíná dobrou snídaní. Když si chcete dopřát pořádnou porci snídaňové kaše, nebojte se dopřát si pořádnou porci rýžové zmrzliny.

ryze 173

Co třeba rýžová zmrzlina? Jak a co k tomu?
Pokud připravujete rýžovou kaši, použijte dostatečné množství mléka, i když se může zdát čtyřnásobek mléka hodně. Přidáme cejlonskou skořici a vanilkový lusk. Na mírném plameni vaříme do měkka asi půl hodiny. Občas promícháme. Žádné umění, ale moc dobré pochutnání. Z vychladlé kaše připravíme obyčejně neobyčejnou zmrzlinu.

„Vařila myšička kašičku na železném rendlíčku.
Tomu dala, tomu víc, tomu málo, tomu nic…“

Angelato je v pohotovosti, aby nikdo nezůstal hladový. Prosím, přidejte se ke „rýžoloverům“!

ryze 160ryze 047

Jednoduše. Angelato