10. Pro

Sorbetto di arancia

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Oranžová barva mi připomíná šťavnaté pomeranče. Pocit radosti. Lehounký závan čerstvosti.

V prosinci si užíváme výborné, šťavnaté španělské naranjas. Joo, to mám ráda… Dejme se tedy do práce. Z čerstvě vymačkaných španělských (bio) pomerančů připravíme zmrzlinu. Tu, co do ní nemusíte kousat. Tu, co se hned rozpustí v puse. Prostě se podívejme, co vše je třeba udělat. Nejprve samozřejmě z pomerančů oloupat kůru a potom vymačkat šťávu. Jednoduše. Sahám do klobouku a lovím další chutě. Šťávu můžeme ještě mírně pokapat čerstvým zázvorem nebo přidat trochu mleté skořice a už máme lehký, osvěžující, voňavý pomerančový sorbet *.

pomorandza,pernik 147

Pokud jste kreativní a hledáte, jak udělat něco jinak, experimentujte a zkoušejte nezvyklé kombinace. Jakýmkoli vlastním úpravám se přitom pochopitelně meze nekladou… Jestliže nemáte do přípravy chuť a nejste zapálení…žádný recept vám nepomůže. Samozřejmě se někdy hned netrefíte, ale vaření je pořád hra.

Upřímně – mám toho tolik co vyzkoušet, doplňovat, vylepšovat! A to mě těší. A jak jste na tom vy?

pomorandza193

Tip:
Pomerančovou (bio) kůru v žádném případě nevynechávejte! Používejte ji do koláčků, krémů a zmrzlin.

*Název sorbet pochází z latinského slovesa „sorbere“, což znamená jíst a pít najednou. Tak to máme 2 v1 🙂 Sorbet neobsahuje mléko či mléčné výrobky, může to tedy být i vegetariánská či veganská pochoutka.

pomorandza,pernik 068pomorandza,pernik 088 pomorandza,pernik 042

Jednoduše. Angelato