19. Bře

Koření, koření, koření…

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

kurkuma-zazvor014

Přiznám se, že jsem zapálená do kořenění. Kořeněná zmrzlina. Mmmm…

Loupání a sekání čerstvých kořínků kurkumy, která prsty barví do oranžova, je můj nový zdroj inspirace. Kurkuma je taková, že barví nejen prsty, ale i myšlenky. Její bohaté barvy vytváří stejný pocit, jako byste se váleli ve sluncem vyhřáté trávě. Tento hřejivý moment spojený s lehkou pálivostí zázvoru je energie, která proudí všemi směry.
Ale vraťme se zpět ke zmrzlině.
Na zmrzlinu potřebujeme lžičku zázvoru v kombinaci s kurkumou. Oddenek čerstvého zázvoru a kurkumy dobře omyjeme a nastrouháme. Mléko se smetanou přivedeme k varu, přidáme koření a necháme 15 minut louhovat.
Kořenění je věc naprosto intuitivní. Ani o tón více, ani o tón méně. A pokud vám něco nevoní, nepouštějte se do toho.

Pekelně dobrá kombinace, lehce ostrá a štiplavá. Když ji milujete, není opravdu co řešit.

kurkuma-zazvor004 kurkuma-zazvor001kurkuma-zazvor013

Jaro je skoro tady, tam za oknem. Trochu ho okořeníme. A to je vše. Jednoduché a sexy.

*Tip: Kvůli své jedinečné barvě (obsahuje pigment kurkumin) můžeme
kurkumu upotřebit i jako barvivo.

Jednoduše. Angelato