21. Bře

Když pomeranč, tak s ibiškem

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Pomerančový sorbet. Klasika Angelata, řeklo by se. Ale co vznikne, když se spojí pomeranč s ibiškem? Další pecka březnového výběru!
Osvěžující, vitamínový, ultra lehký a ne moc sladký sorbet – zkrátka jako dělaný na přechod mezi zimou a jarem. Zkusila jsem ho ještě trochu vychytat. Sušené kousky pomeranče se přidávají do čajových směsí, tak jsem tentokrát do pomerančového džusu přidala čaj.
Jak na to?
Kupujeme sladké plody z hlavní sezony (leden až březen), které mají sytě zbarvenou slupku. Do čerstvě vymačkaného džusu nalijeme odvar z ibišku, nebo-li carcade, vyráběný z louhovaných sušených květů. Ibišek je nejen lahodný, lehce nakyslý, ale navíc obsahuje i celou řadu antioxidantů, jako jsou vitamin C a flavonoidy. Neobvyklá chuť, ve které se snoubí sladkost, hořkost i nakyslost, je také nesmírně zdravá – věřte, stojí za ochutnání.

Pomaličku se už těšíme na jaro, přidejte se.

IMG_6608 IMG_6625 IMG_6601IMG_6647 IMG_6659 IMG_6661

Jednoduše. Angelato

  • Photos are amazing. Good job!