28. Srp

Když broskvový sorbet, tak s mákem!

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Dozrávají domácí broskve. Sezóna vrcholí, ale co teď s nimi? Jsou voňavé, šťavnaté, barevné, sametové…Přímo svádí k přípravě nasladko.

Breskva-WM-10

Kulinářská kultura je něco, s čím se od malička žije a čemu se máme učit. Taky to znamená být otevřený, přijímat od druhých, a to nejenom nové chutě, ale i emoce. Celá naše rodina si odjakživa libovala v dobrém jídle, a nevyhnulo se to ani mně. Kulinářské umění (fr. l’art culinaire) znamená vařit jednoduše, lehce a hravě a vše s citem pro fantazii. Používání úplně obyčejných ingrediencí, recepty, které jsou perfektně vyvážené, a citlivá práce se surovinami dokáže vykouzlit ty nejlepší zmrzliny.

Breskva-WM-13Breskva-WM-18

Hraní si s recepty se v kuchyni Angelata děje neustále. Do zmrzliny dáváme to, co nám chutná. Baví nás zkoušet stále něco nového a nebojíme se experimentovat. Nápady přicházejí samy od sebe, jak barevně, tak chuťově.

Breskva-WM-8

Jsem zvědavá, jak vám bude chutnat neobyčejná kombinace obyčejných broskví, celých tečkovaných modrými zrnky máku alla polka dot. Pochutnat si musí i vaše oči.

breskva-mak

Tomu se říká delikatesa.

Breskva-WM-3

Jednoduše. Angelato