03. Pro

„Kdo mi to tu loupe perníček?“

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Je čas na perníčky. Na své si přijdou jak malí, tak velcí.

Kouzlu perníčků jsem podlehla tady, v Čechách, nejvíce kvůli dcerce. Mají zlatohnědou barvu, a když si představíte tu spoustu medu a směs jemně mletého koření s vůní anýzu, badyánu, hřebíčku a skořice – prožijete opravdovou rozkoš.  Perníčky mají dlouhou tradici –  dříve se do těsta přidával i pepř a původní název proto zněl peprníčky. Nejsem zkušená perníkářka, a proto musím svým přátelům z Pekařství Na Rybníčkách poděkovat za krásně napečené domácí špaldové perníčky.  Naučili mě, že kvalitní perník nemá být ani měkký, ani tvrdý, ale pevný, a ten pak vydrží měsíce a měsíce. Jestli ovšem nesníte hned úplně všechno! Třeba taková perníková chaloupka je sladká, neskutečně voňavá pochoutka, které je těžko odolat.

perni_ek 012-1perni_ek 005-1

Nechtěla jsem se jen dívat, jak perníčky mizí z talířů rychlostí světla a naplno jsem se proto pustila do vykouzlení perníkové zmrzliny, dokud jsou perníčky k mání. Jste zvědaví, jak to nakonec dopadlo? Smetanově bohatá chuť plná perníku mě uchvátila.
Jak jste na tom vy? Máte rádi perníčky?
Pak neváhejte a vstupte do voňavého lesa Angelata! Nebojte, nevykoukne ježibaba, jednom smějící se čarodějnice!

pernik 164-1 pernicek 229-1pernicek 140-1 pernicek 191

Jednoduše. Angelato