22. Dub

Jak jinak než skořicová

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Skořice? Vždyť patří jen do štrůdlu, ne?
Jen tak na jablka, nebo vás napadá něco úplně jiného?
Nikdy jsem ji samotnou neměla příliš v lásce, ale teď si ji dávám do všeho a všude a nemohu se jí nabažit. Na rozdíl od většiny jiných, které mají ostré a štiplavé aroma, ta pravá cejlonská je sladká a hladká – její chuť je naprosto neodolatelná, zkrátka vás chytí a už nepustí.
Jednoduše, není skořice jako skořice.

skorice 069

Jak se pozná ta pravá?
Pravá skořice (cejlonská) roste na Srí Lance, je světle hnědá, válečky jsou silné přibližně jeden centimetr, má sametový vzhled, na dotyk je křehká a s běžně prodávanou skořicí pěstovanou v Číně a Vietnamu, která se v angličtině ani nenazývá cinnamon, ale cassia, se nedá srovnat.
Skořicová kůra se z klacku skořicovníku získává ručně, kousky kůry vyschnou a stočí se do válečků, do kterých se nacpou další, menší kousky.
A skořicová zmrzlina?
Její příprava je jednoduchá, celé kouzlo totiž spočívá v použití jedné jediné cejlonské skořice. Zapomeňte na lacinou náhražku a božská skořicová zmrzlina je na světě. Není třeba nic dodávat, je úžasná.

Můžete si vyhlásit voňavý skořicový den ve dvou, a pak jen sledujte, co se bude dít. Dejte vědět, jak jste si pochutnali!

skorice 020skorice 017 skorice 052

Jednoduše. Angelato