18. Říj

Jak Eva s Adamem vařili

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Co vlastně dala Eva Adamovi, je těžké říct. Jablko? Legenda mohla vzniknout proto, že latinské slovo malus znamená jak jablko, tak zlo. Jablko je jako žena, kterou vidí různí muži každý jinak, jakési mystérium. Má tolik podob, od svůdné nymfy až po zlou ježibabu, od bohyně sváru až po symbol moci.

jabuka-047_WMjabuka-066_WM

Vaření jsme začali poměrně „hladovou“ diskusí mezi mnou a jedním Adamem.
Co teď vybrat?
– Však ono se něco najde.
Copak to tady voní? Zakázané jablko?
– Neee, to je karamelové jablko.
V čem je jeho tajemství?

-Žádné tajemství tu není.

Nakonec jsme si společně připravili recept, oloupali a nakrájeli jablka na tenké plátky a pak je pokapali citrónovou šťávou. Když začal cukr karamelizovat, přidali jsme jablka, skořici, muškátový oříšek…

jabuka-033_WM

a … božsky jsme se smáli. Myslela jsem, že už mne žádný Adam nepřekvapí. Ještě stále to ale jde. Tohle na Adamovi miluji – ten kreativní drive, ten kulinářský fofr, tu akčnost, která vznikne z jedné věty ups jednoho jablka.

jabuka-001_WMJabuka-067-WM Jabuka-024-WM

Milé dámy, kuchařky, vařte a ochutnávejte s vaším Adamem. Prostě se nechte překvapit. A podělte se s námi i o své zajímavosti i nápady. Jablko bylo, je a vždy bude IN.

jabuka-058_WM Jabuka-062-WM

Jednoduše. Angelato