23. Čvn

Jahodový sorbet s bazalkou

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Je červen a červené období. A v něm jahodníky.
jahody-003
Jahody? Napadá mě..
jahody-034jahody-052
Sladká vůně.
Sytě červená barva.
jahody-089
Upatlané ruce.
Olizování prstů jako malé děcko.
Rozmazlovaní.
Začátek léta.
Příroda jede dle svého vnitřního harmonogramu a my s ní. Stačí jen vnímat. A hned se mi spraví nálada a můžu pozitivní energii šířit i kolem sebe.
Jak na to?
Čerstvé jahody od poctivého farmáře denně natrhané – ta jejich chuť je prostě k nezaplacení. Žádný dlouhý transport a dozrávání cestou. Jahody opláchneme, odstraníme stopky se zbytkem okvětí, rozmixujeme a vmícháme lístky bazalky. Královská bazalka je nutností, a navíc její chuť se šťavnatými jahodami ladí. Honem, ať nepropásnete voňavé duo v kuchyni Angelata.
jahody-081jahody-094
Must do pro všechny jahodomany!
jahody-061
Tip: Všem doporučuji mít za oknem květináč s bazalkou vždy po ruce.

Jednoduše. Angelato