21. Říj

Dýňový sorbet

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Dýně se v kuchyni Angelata stávají nekonečným románem.
Sladké, slané, vařené, pečené…
Špagetové, máslové, muškátové, Hokkaidó..
Jejich chuť je přímo noblesní.
Miluji krásný barevný říjen a k tomu dýňovku, tentokrát sorbetovou! Tak konečně jsem tady se slibovaným dýňovým sorbetem, který potěší vegany a osoby trpící alergií na mléko.

sorbet tikva 066vsorbet tikva 067v

Krásné zralé dýně Hokkaidó – omyté, bez semínek a vláken (slupka při vaření nevadí), nakrájené na plátky, vaříme krátce, dokud nezměknou (nesmí se ovšem převařit). Ohladíme, rozmixujeme a
dle chuti přidáme čerstvý pomerančový džus a vymačkanou šťávu zázvoru.
A máme hotovo!

Nevím, čím se kochat dříve! Jemnou, sladkou, lehce oříškovou chutí, nebo tou oranžovou krásou.
Udělejte si také oranžový den.
Stojí za vyzkoušení!

sorbet tikva 080 sorbet tikva 093 sorbet tikva 104

Jednoduše. Angelato