Dýňový sorbet
Dýně se v kuchyni Angelata stávají nekonečným románem.
Sladké, slané, vařené, pečené…
Špagetové, máslové, muškátové, Hokkaidó..
Jejich chuť je přímo noblesní.
Miluji krásný barevný říjen a k tomu dýňovku, tentokrát sorbetovou! Tak konečně jsem tady se slibovaným dýňovým sorbetem, který potěší vegany a osoby trpící alergií na mléko.


Krásné zralé dýně Hokkaidó – omyté, bez semínek a vláken (slupka při vaření nevadí), nakrájené na plátky, vaříme krátce, dokud nezměknou (nesmí se ovšem převařit). Ohladíme, rozmixujeme a
dle chuti přidáme čerstvý pomerančový džus a vymačkanou šťávu zázvoru.
A máme hotovo!
Nevím, čím se kochat dříve! Jemnou, sladkou, lehce oříškovou chutí, nebo tou oranžovou krásou.
Udělejte si také oranžový den.
Stojí za vyzkoušení!


