18. Lis

Dýňovo dýňová podruhé

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Co s dýňovými semínky? Co třeba jako slané zobání nebo jako sladké lízání zmrzliny? K letošnímu podzimu padnou nejlíp. Už druhy měsíc si pochutnáváte v Angelato na zmrzlině z dýně Hokkaido, a jen co ji dojíte, budeme vás hýčkat znovu ještě jednou, a to dýňovkou.

semnke tikve,kesten 087semnke tikve,kesten 137

Miluji listopadové dýňové hody. Líbí se mi univerzálnost a nevšednost dýní. Sladké, slané, pečené, vařené… Není nic jednoduššího, než se pustit do zmrzliny. Ač jsou pevná a tvrdá, dýňová semínka pečením krásně změknou a mají pak dokonalou oříškovou chuť. Nebudou jenom ozdobou, použijeme je ve velkém stylu. Upečeme je, maličko přisolíme a s kapkou dýňového oleje pak bude zmrzlina ještě dýňovější a zelenější. Na světě je další dýňovo dýňová překvapivá delikatesa. Záleží tedy jen na vás, jaké chuti právě chcete podlehnout.

orah,tikva 072semenki tikve 027

Tip:
* Pozor, nevyhazujte semínka z dýně! Dýňová semínka můžete oprat, usušit, lehce nasolit nebo posypat špetkou chilli koření a upéci v troubě. Vydrží dlouho a jsou chutnější než jakákoliv jiná kupovaná semínka. Můžete je taky usušit, schovat a příští rok zasadit.

semenki tikve 040semnke tikve,kesten 096 semnke tikve,kesten 022x orah,tikva 073

Jednoduše. Angelato