Smetanové

Smetanové zmrzliny vyrábíme z čerstvého pasterovaného plnotučného mléka a smetany z rodinné mlékárny v jižních Čechách a z dalších přírodních ingrediencí - 72% čokolády Peru, vanilkových lusků z Madagaskaru, pistácií ze sicilského městečka Bronte, lískových oříšků z Piemontu… Naše zmrzliny jsou zcela přírodní, chuť a vůně jsou intenzivní, bez žádných přídavných chemických látek či umělých barviv. Mezi tradiční smetanové zmrzliny patří: čokoláda, vanilka, stracciatella, lískový oříšek, pistácie, káva, jogurt… a každý měsíc se můžete těšit, že objevíte novou, třeba i skrytou chuť.

Sorbetty

Sorbetty jsou vyrobené ze sezonního ovoce: jahod, malin, borůvek, ostružin, černého rybízu, jablek, hrušek, švestek, meruněk, broskví, třešní, višní, manga, kokosu..., zeleniny: dýní, chřestu, rebarbory, kopřivy, cukety, karotky, okurky, rajčat… a bylin: máty peprné, bazalky pravé… Během letních měsíců v době zrání jednotlivých druhů si můžete dopřávat méně kalorií a více vitaminů. Chutě jsou sezonně obměňované a navíc jsou gluten-free & vegan friendly.

Jedinečné

Pro všechny, kteří se nebojí neotřelých, bláznivých nápadů ochutnat všechno možné i nemožné, tady jsou jedinečné chuťové kombinace - parmazánová, dýňová, rýžová, rebarborová, bezová, avokádová, olivová, levandulová, kopřivová zmrzlina... Hrajte si s námi!

Bacio

Bacio (italsky polibek) je tak trochu srdcová záležitost všech z Angelata.
Skvělá zmrzlina z hořké čokolády Perú 72% (vyrobená z peruánských kakaových bobů Fino de Aroma, 100% kakaového másla a přírodní vanilky), lískových oříšků z Piemonte I.G.P. a čerstvého plnotučného mléka. Do zmrzliny dáváme nejkvalitnější lískový oříšek pěstovaný pouze v regionu Piemonte I.G.P. který výborně chutná, má spoustu blahodárných účinků a obsahuje vitamíny E a B, měď, hořčík, bílkoviny a zdravé tuky.
Jednoduchý recept a neutuchající okouzlení, které zůstává, když se ještě dlouho olizujete až za ušima.

Banán

Máte děsně rádi banány?
Čerstvé plnotučné mléko a přírodní sladký krém z rozmačkaných banánů a pár kapek vymačkané citrónové šťávy – to je porce plná energie.
Banán je jedním z nejzdravějších zdrojů energie, který obsahuje tři přírodní cukry – cukrózu, fruktózu a glukózu. Jako bonus obsahuje i malé množství serotoninu neboli hormonu štěstí. Mimo jiné je významným zdrojem vlákniny, draslíku a vitamínu B6.
Ve chvíli, kdy nemáte zrovna nejlepší náladu – nabanánujte se!
Banánům zdar!

Cassata siciliana

Italský sýr ricotta rozmíchaný se strouhanou pomerančovou kůrou, kousky čokolády, hořkými mandlemi a nakrájeným kandovaným ovocem – to je barokní sicilská Cassata. Její bohatá chuť je příjemně vyvážená. Ricotta je výborný, velmi jemný sýr, vyrábí se ze syrovátky, má nízký obsah tuků a vysoký obsah bílkovin.
Cassata je rozhodně nejslavnější sicilská sladkost arabského původu, známá všude ve světě.
Pokud patříte mezi příznivce ricotty, už nezbývá nic jiného, než si začít pochutnávat.

Chilli čokoláda

Skvělá čokoláda a chilli papričky k sobě bez diskuse patří. Intenzivní chuť kakaa a ostré tóny papriček se nádherně doplňují.
Hořká čokoláda Perú 72% (vyrobená z peruánských kakaových bobů Fino de Aroma, 100% kakaového másla a přírodní vanilky), čerstvé plnotučné mléko a chilli paprička – to je krémová noblesa Angelata.
Na celém světě existuje několik set druhů chilli papriček (Serrano, Habanero, Chipotle, Jalapeňo, …), které obsahují vlákniny, vitamin C a železo. A mimo jiné je chilli i afrodiziakum.
Famózní chuť chilli zmrzliny rozhodně není pro jemné povahy.
Máte jasno.

Čokoláda

Hořká čokoláda Perú 72%(vyrobená z peruánských kakaových bobů Fino de Aroma, 100% kakaového másla a přírodní vanilky) a čerstvé plnotučné mléko – to je čokoládová zmrzlina Angelato. Díky jemné, hladké konzistenci se doslova rozpouští na jazyku.
Nebojte se kvalitní čokolády! Je velkým zdrojem energie a obsahuje mnoho minerálních látek: železo, draslík, hořčík, fosfor, vápník. Její intenzivní chuť s tou pravou rovnováhou hořkých a sladkých tónů je dokonalá.

Čokoláda s pomerančem

Hořká čokoláda Perú 72% (vyrobená z peruánských kakaových bobů Fino de Aroma, 100% kakaového másla a přírodní vanilky), čerstvé plnotučné mléko, kousky pomerančů a kůra z bio pomeranče je unikátní kombinace, v níž se spojují ovocné a čokoládové tóny.
Svěží, jemná a provoněná neotřelá chuť.

Čokoláda se skořicí

Hořká čokoláda Perú 72% (vyrobená z peruánských kakaových bobů Fino de Aroma, 100% kakaového másla a přírodní vanilky), čerstvé plnotučné mléko a cejlonská skořice.
Pravá skořice (cejlonská) roste na Srí Lance, je světle hnědá, válečky jsou silné přibližně jeden centimetr, má sametový vzhled, na dotyk je křehká a s běžně prodávanou skořicí pěstovanou v Číně a Vietnamu se nedá srovnat.
Skořicová kůra se z klacku skořicovníku získává ručně, kousky kůry vyschnou a stočí se do válečků, do kterých se nacpou další, menší kousky. Její vůně rozehřívá, příjemně osvěžuje a uvolňuje.
Nezaměnitelná chuť – nikdy jí není dost!

Gianduja

Hořká čokoláda Perú 72% (vyrobená z peruánských kakaových bobů Fino de Aroma, 100% kakaového másla a přírodní vanilky) obsahující 30 % lískových oříšků Piemonte I.G.P. a čerstvé plnotučné mléko – to je gianduja alias nugátová zmrzlina.
Co je pro vás větší lákadlo – oříšky, nebo čokoláda? Oboje!

Jogurt

Jogurt si denně vyrábíme sami z čerstvého plnotučného pasterizovaného mléka a skutečných živých mléčných kultur Lactobacillus bulgaricus. Převařit mléko, zchladit, přidat živou kulturu a čekat. To je vše. Je stravitelnější než samotné mléko, obsahuje bílkoviny a vápník, je zdrojem vitamínů skupiny B.
Zdravá, osvěžující a nízkokalorická pochoutka pro všechny z vás, kteří chcete držet chvíli svou zmrzlinovou vášeň na uzdě. Je to lahoda!

Karamelové jablko

Fior di latte, to je spousta krásně zkaramelizovaných jablek se špetkou nastrouhané skořice, která vám osladí začátek podzimu jako nic jiného. Zmrzlina á la Tarte Tatin je svěží, ovocná a přitom aromatická, sladce vonící po karamelu.
Skvělá kombinace jablko-karamel byla, je a vždy bude IN.
Sladkou chuť!

Kaštan

První plody kaštanů zrály a padaly na zem už za dob Římanů, kteří je objevili v Turecku. Pěstování jedlých kaštanů dnes zažívá renesanci a kaštanové háje najdeme v Itálii, Francii, na jihu Švýcarska, v Maďarsku… Dozrávají v říjnu a jednoznačně po nich chutná podzim.
Jsou nejen chutné, ale také zdravé. Mají minimální obsah tuků, jsou zásobárnou minerálních látek, mohou je jíst i lidé, kteří mají bezlepkovou dietu. Uvařené, vyloupané kaštany, rozmixované na hladké pyré a fior di latte, pár kapek rumu a vanilkový lusk – to je ta delikátní, oříškově nasládlá chuť podzimní kuchyně Angelata. Kaštanová zmrzlina nejlépe chutná se šlehačkou. Odolá jí jen málokdo.

Káva

Káva se v Evropě pije po staletí, má své příznivce a odpůrce. Očerňujete ji nebo zbožňujete?
Krásně voní a báječně chutná. Silná, černá a hořká.
Fior di latte s kávou Arabica není jen tak obyčejnou bílou kávou, ani kávou latte, ale zmrzlinou s výraznou chutí silné kávy.
Kávovou zmrzlinu si přece můžeme užít, kdykoliv na ni budeme mít chuť. Takový fajn rituál, který nám dodává sílu k novému dni.

Lékořice

Lékořice je temným a tajemným kořenem lásky a vášní. Její hořká a intenzivní chuť je pro některé téměř nesnesitelná, jiní ji však vyhledávají. „Sladké dřevo“ bylo využíváno v léčitelství už starými Egypťany a Číňany. A slabost pro lékořici nezmizela dodnes.
Co třeba lékořicová zmrzlina?
„Sladké dřevo“ má silnou, výraznou sladkou chuť a zahřívací účinek, ale musí se opatrně dávkovat. Čím tu sladkou chuť zmírnit? Sečuánským pepřem, hřebíčkem nebo zázvorem? Vším… tak akorát. A nesmíme zapomenout přidat třtinový cukr, čerstvé mléko a smetanu.
Téééda! Cítíte tu úžasnou nevtíravou přírodní vůni?
Dejte šanci lékořici. Taková ňamka!

Lískový oříšek

Nejkvalitnější lískový oříšek pěstovaný pouze v regionu Piemonte I.G.P. a čerstvé plnotučné mléko – to je lískooříšková mňamka Angelata.
Výborně chutná a má hodně blahodárných účinků, obsahuje vitamíny E a B, měď, hořčík, bílkoviny a zdravé tuky.
Jakmile jednou ochutnáte, nikdy nebudete chtít jiné!
Skvělý tip, jak dobít energii!

Mák

Když knedlíky, buchty, šišky, šulánky, ale i zmrzlina, tak jedině maková.
Sametově jemná chuť, a ještě navíc maková.
Maková semena jsou významným zdrojem vápníku a vitaminu D, omega-3 a omega-6 mastných kyselin, obsahují vitamíny a minerální látky: draslík, horčík, fosfor či železo a velmi hodnotný antioxidant-vitamin E.
Pro všechny mákomily!

Malaga

Čerstvé mléko, lžička Malagy a celá hrst rozinek!
Ve víně Sol de Malaga namočené rozinky mají karamelový až mahagonový tón a intenzivní vůni. Víno Malaga je likérové víno nazvané podle španělského města Malaga. Vyrábí se z přezrálých hroznů, které jsou dosušovány na slunci. Přirozeně sladké rozinky delikátní chuť malagové zmrzliny podpoří a zvýrazní.
Hravá, voňavá a plná příjemného očekávání – zkrátka dobrota, kterou budete ochutnávat zas a znovu.

Mandle

Mandle se právem nazývají královnou ořechů a nejlahodnější podobu získají jako marcipán.
Existují dva typy mandlí – hořké a sladké. Hořké mandle mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mandloň má ráda teplo a mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle ze Sicílie. Do zmrzliny dáváme slavné sicilské mandle z Avoly, které chutnají jemně, sladce – prostě mandlově. Čím víc jich je, tím lépe zmrzlina chutná.
Milých sladkostí není nikdy dost!
Viva la Sicilia!

Máta peprná

Máta peprná (lat. Mentha piperita) – lidově také balšám, fefrminc, minta, nána, pepřová máta nebo, větrové koření – měla své místo již v kuchyni našich předků.
Proč je máta, jedna z nejstarších léčivých a aromatických bylin světa, tak oblíbená?
Chuť máty peprné je natolik výrazná, že ji ihned rozpoznáte. Listy totiž obsahují silice s mentolem, menthonem, piperitonem.
Kromě toho podporuje dobrou náladu a odbourává stres, tak hurá na mátovou zmrzlinu!
Mmmmm, ta vůůůůně …
Pro velké fajnšmekry je tu i čokoládová verze, když už vám máta přestane stačit.

Pistácie

Říká se, že pistácie z oblasti Bronte na Sicílii patří k nejlepším na světě. Rostou mezi lávou a kameny, kde je téměř nemožné pěstovat jiné druhy rostlin.
Malá jádra smaragdově zelené barvy krytá fialovou sametovou kůrou jsou prostě boží. Proslulé pistácie kupujeme přímo od zemědělců, kteří je pěstují tradičně manuálně a své zkušenosti předávají z generace na generaci.
Pistáciové oříšky jsou zásobárna zdraví, obsahují železo, jsou velmi bohaté na draslík, hořčík, fosfor a vápník. Když cítíte, že vám dochází energie, pistáciová zmrzlina vám ji dodá na celý den.

Skořice

Skořice patří k oblíbeným kořením a na rozdíl od většiny jiných, které mají ostré a štiplavé aroma, ta pravá cejlonská je sladká a hladká – její chuť je naprosto neodolatelná.
Jak se pozná ta pravá?
Pravá skořice (cejlonská) roste na Srí Lance, je světle hnědá, válečky jsou silné přibližně jeden centimetr, má sametový vzhled, na dotyk je křehká a s běžně prodávanou skořicí pěstovanou v Číně a Vietnamu, se nedá srovnat.
Skořicová kůra se z klacku skořicovníku získává ručně, kousky kůry vyschnou a stočí se do válečků, do kterých se nacpou další, menší kousky. Její vůně rozehřívá, příjemně osvěžuje a uvolňuje.
Zblázněte se do skořice! S chutí do něj!

Slaný karamel

Karamel a ještě lépe slaný – pro někoho novinka, pro někoho známá chuť. Pokud se chcete nechat lehce provokovat, kombinace sladkého a slaného vás naprosto uchvátí.

Jemná smetana, sladký karamel, vše doladěné špetkou mořské soli – to je extravagantní chuť Angelata. Není to jen obyčejný karamel s lehkým nádechem nahořklosti. Mořská vločková sůl lehce potlačí sladkost karamelu a v jednu chvíli se chuť přemění na božskou.

Stracciatella

Mléko z farmy, smetana, kousky čokolády a vanilkový lusk – italská tradice, kterou nelze opomenout.
Čerstvé mléko, ve kterém zůstávají živé, tělu prospěšné látky, nic nenahradí. Přírodní tuk (nositel významných vitamínů A, D, E, K) je totiž to nejlepší a nejdražší, co v mléku je. Takové mléko obsahuje kromě vody, bílkovin a minerálů také laktobacily, které posilují naše zdraví a imunitu.
Sametově jemná chuť a ještě navíc čokoládová. Čokoláda je hřích, kterému nedokážete odolat.
Prostě Itálie. Nic víc, nic míň. Pojďme stracciatellovat!

Sušenková zmrzlina

Domácí sušenky jsou u nás vždycky velký hit. Tradiční recept obsahuje mouku, cukr, vejce, máslo, čokoládu a zázvor. Klíčem k úspěchu těch správných sušenek, k tomu, aby byly vláčné a měkké, je správná konzistence másla.
Rádi je mlsáme i ve zmrzlině. Prostě dobrota plná sušenek a čokolády – nedá se jí vůbec nic vytknout.
Pokud jste také sušenkoví maniaci, tak zkuste i zmrzlinu. Ať chutná!

Tiramisu

Originální receptura vznikla v Benátkách už za časů italské renesance. Tajemství chuti se skrývá v čerstvém sýru mascarpone a víno Marsala jí dodá ten správný italský šmrnc. Jemné mascarpone pochází původem z italské oblasti Lombardie, vzniká zahřátím směsi smetany a mléka a vysrážením pomocí kyseliny vinné. Smetanovou chuť mascarpone si snadno zamilujete.
Svojí hedvábnou konzistencí vám zmrzlinové tiramisu, přesně podle významu samotného slova, zvedne náladu. Už název hovoří za vše. Je to dezert s velkým D.

Vanilka

Jedna z nejpopulárnějších a po šafránu nejdražší koření na světě. V čem spočívá tajemství vanilkové zmrzliny? V čerstvých a přírodních ingrediencích! Voňavé, jemné vanilkové tobolky z Madagaskaru jsou nezaměnitelné pro svou sladkou chuť. Na vanilkovém lusku je nejcennější jeho obsah, tedy dřeň, kterou tvoří drobná černá zrníčka. Chuť i aroma pravé přírodní vanilky jsou nesrovnatelné se synteticky vyrobeným vanilinovým cukrem.
Jak chutná opravdová vanilka?
No přece po pravé vanilce.

Višeň

Mléko z farmy, smetana a višně – božsky sladkokyselá chuť, která vždy osvěží.
Višně obsahují velké množství jódu, vitamin C, E a B, karoten, železo, draslík, hořčík, fosfor, zinek a vápník.
Angelato na višních ujíždí. Schovejte si s námi trošku léta na zimu.

Vlašský ořech

Plnotučné mléko a tuzemské vlašské ořechy – bohatá chuť, kterou jsme si zamilovali.
Plody ořešáku královského jsou nejen chutné, ale i neobyčejně zdravé. A co je ve „vlašácích“ tak úžasného? Až 70 % plodu tvoří nutričně cenné a zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny omega 3. Ořechy jsou bohatým zdrojem vitaminu E, B1 a B6, kyseliny listové a minerálů (hořčík a zinek). A něco navíc: mají antioxidační účinky.
Domácí klasika, bez které se v Angelatu neobejdete.

Ananas

Ananas (Ananas comosus znamená „velmi voňavé ovoce“) je plod ananasovníku chocholatého, s typickou šupinovitou kůrou, zakončenou trsem listů. V čem ale spočívá jeho kouzlo? Zralý ananas má velké množství vitaminu C, B1 a B6 a kyseliny listové. Z minerálů se v něm nachází mangan, měď, draslík, hořčík a železo. Má výborné detoxikační účinky.
Pochutnáte si rádi na ananasu? Sladká exotická chuť sorbetů vám učaruje.

Angrešt

Renesance starých odrůd je hitem v Angelatu. Malé bobule, příjemně nakyslé a aromatické jsou vydatným zdrojem vitaminů – především C, A a skupiny B, bohaté jsou na minerální látky, hlavně na železo, fosfor a vápník.
Zralý, ale ještě tvrdý angrešt bez stopek a zbytků okvětí, na jemno rozmixovaný i se slupkami a zrníčky – to je báječný angreštový sorbet. Jeho šťáva není barevná, ale sladko-kyselo-trpká chuť zůstane už pak „na furt“! Je osvěžující a k létu se prostě hodí!
Už se nemusíte šklebit a napište do seznamu “mám ochutnat”.

Borůvky

I když jsou borůvky prťavé, obsahují víc antioxidantů než snad jakékoli jiné ovoce. To je patrné jen z toho, jak vaše pusa zůstane už jen po pár kuličkách pěkně zbarvená do modra. Taky obsahují spoustu vitaminu C, kyseliny listové, manganu, draslíku a dalších prospěšných látek!
Takže hurá na borůvky! Takhle chutná srpen!

Broskev

Je čas broskví! Voňavé, šťavnaté, barevné, sametové…chlupaté i plešaté koule… Připomenou vám dětství. Přímo svádí k přípravě nasladko. Syrové broskve se mají jíst se slupkou, protože tak mají nejvíce vitaminu A (karotenu), vitaminy skupiny B, vitamin C a E, draslík, hořčík, vlákninu.
Naprosto dokonalý jednoduchý broskvový sorbet v kombinaci s jogurtem vám bude určitě chutnat.

Černý rybíz

Ta ušlechtilá kulička, pro mnohé příliš ostrá a kyselá, má poněkud zvláštní, velmi aromatickou kořeněnou chuť. Slupky z černého rybízu mají hodně pektinů a nebudou vám vadit ani ta zrníčka. Pouhých 40 bobulek rybízu pokryje vaši denní potřebu vitaminu C.
Léto doslova svádí k černorybízové divočině.
Tak dobrou chuť a krásné léto.

Citron

Citrony jsou typickým jižním ovocem s bílými až narůžovělými, silně aromatickými květy. Plodem je citron, velká žlutá bobule hrbolaté slupky a silně kyselé dužniny s vysokým obsahem vitaminu C a P. Čím jsou citrony menší a těžší, tím víc jsou šťavnatější. Citronová šťáva s vodou a cukrem je základ sorbetu, který vás naplní vitaminem C.
Ideální pro horké dny!

Grapefruit

Pevné, kulaté plody, žluté, někdy narůžovělé slupky. Grapefruitu dává charakteristickou chuť látka zvaná naringin, která pročišťuje organismus. Čím více je grep hořký, tím víc vitaminu C obsahuje. Do sorbetu dáváme vymačkanou šťávu grepu s růžovou dužinou, vmícháme do něj citronovou šťávu, vodu a cukr.
A tak směle na ten báječný sorbet!

Hořká čokoláda

Sorbet z hořké čokolády Perú 72%, která je vyrobená z peruánských kakaových bobů Fino de Aroma (kakao Fino de Aroma pochází z odrůd Criollo a Trinitario), je určen pro milovníky silné čokolády se sytou hořkou chutí.
Zbožňujete svůdnou chuť čokolády?
Čokoláda má tolik tváří, že se vždy najde jedna, které nedokážeme odolat. Krémově jemná. Hříšně lákavá. Nebo ďábelsky tmavá. Je delikátní a inspirující.

Hruška

Solanka, Clappova máslovka, Boscova lahvice, Williamska, Madame Verté, Pařížanka, Muškatelka, Špinka, Stará panna… evokují staré časy. Tyto šťavnaté plody lákají svojí vůní, posilují imunitní systém a mají také nízkou energetickou hodnotu.
Kam s hruškou? Na křížaly, do kořalky, frgálů nebo do zmrzliny?
Stačí přidat karamelizovanou šalvěj nebo bílé víno a hruškový sorbet se stane exotickou delikatesou, která najednou dokáže probudit dvojí smysly.

Jablko

Tuzemská jablka (Bohemia, Rubín…) od známých pěstitelů, citron, voda a cukr – to je obyčejný neobyčejný sorbet Angelata.
Krémové barvy, křehké konzistence, nasládlé chuti, velmi šťavnatá, voňavá a aromatická jablka jsou významným zdrojem energie, minerálních látek a vitaminů. Posilují imunitu, povzbuzují náladu.
Důkladně omytá a zbavená nejedlých částí – stopek, jádřinců a jadýrek, pokapaná citronovou šťávou, vymixovaná dohladka…Jednoduchá, ale maximálně osvěžující klasika, která vám zachutná.
Jablko bylo, je a vždy bude IN.

Jahoda

Jahody – kouzelné v každé podobě! Těšíte se každý rok na první tuzemské jahody? Červnové čerstvé jahody jsou bezkonkurenční. Cítíte tu vůní? Zbožňujeme šťavnaté a sladké plody a dny zalité sluncem. Jahody se u nás v Angelatu jí po kilech. Navíc mají v porovnání s jinými druhy ovoce velmi málo cukru i energie. Jsou bohatým zdrojem vitaminu C a vitaminů A, B, E. Bohužel opravdu dobré jsou jen krátce, tak si dopřejte luxus sezóny.
Krásné jahodování!

Karotka

Karotka neboli mrkev byla původně zvenku fialová a uvnitř žlutá. Do Evropy připutovala z jižní Asie ve dvanáctém století a ve století sedmnáctém byly v Holandsku vyšlechtěny mrkve oranžové. Ty už dnes pěstuje celý svět.

Mrkvová královna je tak šťavnatá, tak zdravá, tak oranžová… Slávu si rozhodně zaslouží i jako zásobárna vitaminu A a beta karotenu. V kuchyni Angelata křehké karotce dodá říz trocha čerstvého zázvoru, pár kapek citronu a už je z obyčejné mrkve – neobyčejně dobrá zmrzlina…Mňam!

Kiwi

Kiwi je výtečné čerstvé! Skutečná vitaminová bomba, budete mít pocit, jako když jíte kiwi lžičkou. Obsahuje vlákninu, mimořádně je bohaté na draslík, hořčík, železo a fosfor, vitaminy D, B1, B2 a A, riboflavin. Díky antioxidantům nám kiwi může pomoci zvládat stres.
Vynikající je v kombinaci s hořkou čokoládou.

Kokos

Kokosové mléko, voda, cukr a strouhaný kokos – to je exotický sorbet oblíbený mezi těmi, kteří nemohou pít živočišná mléka a mají intoleranci laktózy. Kokosové mléko obsahuje vodu, sacharidy, bílkoviny, vápník, vlákninu, železo, hořčík, selen, fosfor, draslík, zinek, kyselinu listovou, kyselinu pantotenovou a vitaminy B, C, E, K.
Jeho lehkou, lahodnou chuť si oblíbíte. Jistě nadchne i kokosové fajnšmekry.
Vřele doporučujeme!

Malina

Takové malinové sorbetto, jaké má Angelato, snadno neseženete. K jeho výrobě totiž používáme světově proslulé srbské maliny, které mají svou zvláštní chuť a vůni. Mají obrovskou zásobárnu vlákniny. Obsahují i vápník, hořčík, fosfor, draslík, vitamín C a K a velké množství antioxidantů – kyselinu ellagovou.
Pokud máte na malinový sorbet chuť, tak si sem rychle skočte. Malina je letní favoritka Angelata.

Mandarinka

Mandarinky jsou skvělým zdrojem vitaminů, vlákniny a antioxidantů, významných pro zvýšení obranyschopnosti organismu. Mnozí z nás jim dávají přednost před pomeranči či grapefruity. Používáme jen maximálně čerstvé a zralé plody s tenkou kůrou, která se dobře loupe. Důkladně studenou vodou omytý plod vymačkáme a do šťávy nakapeme citron, přidáme vodu a cukr a už máme aromatický, lahodně sladký, osvěžující sorbet.
U nás si zkrátka přijde na své každý..!

Mango

Delikatesa Angelata, tropická chuť cizokrajného ovoce s nejsytější barvou vám dodá spoustu energie. Jeho původním domovem je Indie, kde se dosud pěstuje. Používáme indické mango Alfonso z regionu Maharashtra, které je známé svou specifickou chutí, barvou a vůní. V dužině ovoce najdete vitaminy A, betakaroten, C, E i vitaminy skupiny B. Obsahuje navíc draslík, vápník, hořčík, sodík, fosfor a železo. Pomáhá i při redukční dietě – obsahuje totiž velké množství vlákniny.
Nastartujte den s vitaminovou bombu!

Meruňka

Meruňky oranžové, pevné, šťavnaté dužiny obsahují beta-karoten, provitamin A, vitaminy skupiny B, kyselinu pantotenovou, která podporuje vitalitu a odbourává tuky, hodně draslíku a jsou bohaté na stopové prvky, jako jsou mangan, fluor, kobalt a bor. Sorbet je vyroben z čerstvých meruněk, vody a cukru. Zralé, oranžové plody ručně omyté a rozmixované tvoří jemný krém.
S námi si léto užijete tak, jak ho máte rádi!

Ostružiny

V lesích se začínají objevovat první zralé ostružiny. V zahradách se pak pěstují kultivované odrůdy, většinou beztrnné s většími plody. Tyto tmavě fialové bobulky ukrývají v sobě spoustu minerálů a vitaminů – C, skupiny B, vitaminu E a K. Obsahují třísloviny, pektin a vlákninu. Čím sytější mají barvu, tím více jich obsahují. Čerstvé vás osvěží, posílí imunitu a podpoří detoxikaci organismu.

Ostružiny jsou prostě poklad. Dobrou chuť!

Pomeranč

Žlutooranžové plody, jemné šťavnaté dužniny – obsahují skoro 80% vody a jsou bohaté na draslík, vápník a hořčík. Jsou také velmi důležitým zdrojem vitaminu C a flavonoidy a limonoidy působí protizánětlivě a antioxidačně. Výživově i chuťově báječná dokonalost v jednoduchosti.
Vymačkaná šťáva z omytých pomerančů, citron, voda a cukr – to je svěží dávka imunity a lepší nálady.

Švestka

Sladká, aromatická, trpká, nakyslá… Slivoň /švestka, slíva/šljiva aneb kadlátko/ karlátko… je teplomilná, slunná, voní domovem. Za pěstování švestek u nás vděčíme Karlu IV. a po něm zůstal i název: karlátka. Slívy jsou mírně diuretické, pročišťují a detoxikují.
Tuzemské švestky (Opal a Althanova) od známých pěstitelů, citron, voda a cukr – to je obyčejný neobyčejný sorbet Angelata.
Tajemství fialovo-indigové alchymie vás bude fascinovat. Vychutnejte to s námi!

Třešně

Třešničkami si zdobíte ouška? Nejlíp chutnají čerstvě utržené ze stromu. Nasládlé a křupavé –osvěžují, a navíc jsou zdravé. Třešně jsou bohaté na vitaminy. Obsahují velké množství jódu, železa, draslíku, hořčíku a fosforu, jsou plné antioxidantů. Podporují vylučování toxických a odpadních látek. Vypeckované třešně rozmixované na krém a balzamikový ocet – cítíte tu vůni? To je třešňový sorbet Angelata. Lehký závan léta, pokušení, kterému neodoláte.
Neváhejte, nejdříve budou zase až za rok.

Višeň

Mléko z farmy, smetana a višně – božsky sladkokyselá chuť, která vždy osvěží.
Višně obsahují velké množství jódu, vitamin C, E a B, karoten, železo, draslík, hořčík, fosfor, zinek a vápník.
Angelato na višních ujíždí. Schovejte si s námi trošku léta na zimu.

Žlutý meloun

Melouny se žlutou dužinou nejsou jen vynikající k parmské šunce, steakům z lososa a sýrům. Melounový sorbet Angelata s lístky máty vám v horku zažene žízeň. Dužnina má vysoký podíl vitaminu A, dále pak obsahuje vitaminy skupiny B (B 1, B 2, PP či P), vitamin C či některé minerální látky. Slaďounký a šťavnatý žlutý meloun neodolatelné vůně vás v horkých letních dnech příjemně osvěží a tělu dodá pořádnou dávku tekutin.
Dejte si do kornoutu všechny chutě a barvy léta!

Avokádo

Rozmačkané avokádo, šťáva z citronu, k tomu čerstvé mléko a smetana – to je luxusní zmrzlina Angelato. Prostě milujeme její oříškovo-máslovou chuť, sytě zelenu barvu a sametovou texturu.
Již Aztékové používali avokádo jako afrodiziakum, Španělé ho nazývali aguacate a Angličané avocado. Dá se jíst na sladko i na slano a navíc je velmi zdravé. Čerstvé avokádo obsahuje vitamíny E, A a C a z celé ovocné říše má nejvyšší obsah železa.

S trochou exotiky ozvláštněte svůj jídelníček! Hurá na „alligator pear“!

Bezinka

Bez černý, bezinka, kosmatice, kozičky… Je prostě skoro všude. Příroda inspiruje, dává vždy to nejlepší.
Bezová zmrzlina nesmí v kuchyni Angelata chybět! Neobejdeme se bez ní žádný rok.
Svaříme vodu, necháme ji vychladnout a nasypeme do ní květy bezu (sbíráme za sucha, stříháme těsně pod květy). Čím více květů, tím lépe. Přidáme citrony nakrájené na kolečka. Necháme 24 hodin louhovat, pak scedíme přes řídké plátno a nasypeme rozpuštěný cukr. Ve zmrzlině voní to nejlepší – chutný, žluťoučký pyl.
Ách, ta omamná vůně… Bezinkujte s námi!

Borůvkový cheesecake

Jemný tvarohový krém s borůvkami je pochoutka Angelata i pro ty nejmenší. Potěší každého, kdo miluje tvarohové mlsání.
Tvaroh obsahuje hodnotné mléčné bílkoviny, vitamín A a B. Je také bohatým zdrojem vápníku a aminokyselin, které jsou důležité pro organismus. Pokud potřebujete dodat chybějící energii a posílit imunitní systém, borůvky jsou dobrou volbou.
Angelato vám přeje zdravý krok do nového dne. Zavzpomínejte si na dětství a oslavte s námi léto.

Černý kokos

Dáte si černou zmrzku?
Černé šílenství zvané coconut ash nás naprosto dostalo. Milovníci kokosu si prostě přijdou na své. A proti nemůžou nic říct ani vegetariáni, ani vegani, ani lidé s intolerancí na laktózu, nebo healthfreaks.
Kokosové mléko, popel kokosové kůry (coconut ash), voda, cukr – to je magický černý kokosový sorbet Angelata.

Back on black!

Červená řepa

Tmavě červená až fialová řepa pochází ze Středomoří a naši předkové ji znali, pěstovali a jedli už ve starověku. Z dnes lehce nedoceněné a naprosto běžné zeleniny se v Angelatu dají dělat zázraky.

Máte chuť na něco dobrého a zároveň zdravého? Barevně atraktivní sorbet z čerstvé řepné šťávy s balzamikovým octem a citronem je to pravé pro malé i velké řepomilce.. A pokud patříte spíše k „řeposkeptikům“, zkuste jí dát další šanci a třeba budete více než příjemně překvapeni.

Chřest

Byl oblíbenou zeleninou už starých Číňanů, Egypťanů, Řeků a Římanů. Muži ho milují jako známé afrodiziakum a ženám učaroval jako přírodní elixír pro omlazení.

Angelato miluje jeho jemnou a ušlechtilou chuť. Nejchutnější a nejlahodnější je čerstvý a křupavý. Vyzkoušejte s námi něco nového, chřest, jak ho nejspíš neznáte.

Datle & zázvor

Datle, date, datte, datel, beduínský chléb, balah…
Co třeba datlová zmrzlina se zázvorem?
Té se nedá nic vytknout. Je sytá, hřejivá, nadchne vás svojí jednoduchostí a spojením rafinovaných chutí, které ještě zjemní kokosové mléko.
I přesto jsou velké datle Medjool výborné, z čerstvých íránských datlí bez použití jakýchkoliv konzervačních látek jsme nadšený. Jsou šťavnaté, medovo-karamelové chuti – budete je milovat! Navíc jsou krásně měkké, rozplývají se na jazyku!
Jednoduše božská zmrzlina!
A navíc zmrzlina pro vegany, vegetariány, „bezlepkáře“.

Dýně hokaiddo

Dýně Hokaiddo jsou v poslední době vyhledávaná delikatesa. Jedná se o zeleninu, která má lehce nasládlou chuť a zároveň obsahuje spoustu vitamínů, jako jsou vitamíny C, A, E a skupiny B. Látky v ní obsažené mají schopnost na sebe vázat toxiny a vylučovat je z těla ven. Je chuťově výborná, nutričně velmi cenná.
To je přirozeně sladká, oranžová a velmi aromatická Angelato pochoutka, do které se určitě zamilujete. Kdo má rád dýně, je na správném místě. V kuchyni Angelata se s ní dá kouzlit.

Jahodový sorbet s balsamikem

Čerstvé a právě uzrálé šťavnaté jahody jen na chvíli namočené v balsamikovém octu, a k tomu špetka drceného černého pepře a čerstvé bazalky – to je luxusní sorbet Angelata.
Otec octů, Balsamico di Modena, který tu pravou barvu získá až po několikaletém zrání v sudech, osvěží a podtrhne chuť tohoto voňavého sorbetu. Ďábelská úprava, která má po pepři jen takový jemně ostrý nádech, překvapí jak gurmána, tak i objevitele nových chutí.
Věřte nám, nemá to chybu!

Kopřiva

Kopřiva, žahavka, žíhavka, žihlava, prhlinka, velká kopřiva…
Milujete kopřivovou polévku, nudle, ravioli, noky…? A co třeba zmrzlina z čerstvě natrhaných mladých kopřiv?
Kopřivy krátce pošírujeme (to znamená, že je na krátkou dobu ponecháme v horké vodě) a přecedíme. Obvyklá teplota je 80 °C. Pošírování zachovává hodnotné látky a původní chuť kopřiv.
Aby zmrzlina připravená jen z kopřiv nebyla prostě moc kopřivová, přidáme citrónovou šťávu a olivový olej nebo domácí jogurt. Kopřiva je chuťově hodně výrazná a stačí jí troška.
Go kopřivy go!

Levandule

Ochutnali jste někdy levandulovou zmrzlinu? Do ní se totiž vysloveně zamilujete! Za její zvláštní chuť může voňavá levandule.
Špetka těchto květů sbíraných koncem června na chorvatském ostrově Hvar, omamně provoní tajuplné zmrzlinové variace Angelata. A nebude vám chybět teplo a slunce. Pronikavou vůni zdejší levandule zapříčiňuje čistý mořský vzduch a přísun slunečního svitu, jaký se nedostává žádným jiným na světě. Levandule se tady sklízí ručně v době květu, tedy v první polovině léta, jelikož na políčka ve vyšších polohách se mechanizace nedostane.
Už cítíte, jak voní… Prostě levandulová nádhera!

Mák se švestkami

Jemná zrníčka máku a sladká, výrazně aromatická chuť švestek v makové zmrzlině vám bude evokovat léto u babičky. Pokud máte rádi klasické recepty v netradičním kabátě, nechte se inspirovat.
Jednoduše božská zmrzlina. Má ,,to“ něco navíc.

Mascarpone & divoké fíký

Fíkovníky smokvoně patří k nejstarším kulturním rostlinám a Starý Řekové věřili, že jim je darovala bohyně Démétér. Byly oblíbeným ovocem i královny Kleopatry.

Jemný, krémový sýr se božsky doplňuje s divokými fíky. K tomu jsme ještě přidali italské desertní víno Marsala a hrst čerstvé maty.

Fantazii se v Angelato meze nekladou. Ať vám chutná!

Mascarpone s jahodami

Mascarpone s jahodami je italským evergreenem každé jahodové sezóny. Jemný krémový sýr doplněný jahodami je ideální sladkou tečkou léta a má to i něco navíc. Sotva se rozplyne na jazyku, už chcete další.

Mojito

Mojito Angelata je chutný, voňavý, čirý, trošku sladký a trošku trpký. Má originální recepturu, která vychází ze známého koktejlu. Hrst lístků čerstvě trhané máty vydá svou svěžest a aroma, kyselost limetkové a citronové šťávy zmírní třtinový cukr a sílu dodá bílý rum.
Připomíná vám tenhle osvěžující sorbet slavné kubánské mojito? Jste na nejlepší cestě do slunečné Havany.

Okurkové mojito

Až budete toužit po něčem fresh, osvěžte se okurkovým mojitem. Okurky, šťáva z limetky a citronu, čerstvá máta, třtinový cukr a špetka soli – a s chutí si můžete „olíznout“ zeleninu. A to podle nálady, buď virgin nebo s bílým rumem.

I letos pro vás připravíme loňský dubnový objev v kombinaci s klasikou, která nestárne – okurkové mojito Angelato. Udáváme směr.

Olivový olej

Již po staletí je olivový olej nedílnou součástí mediteránské kuchyně. Extra panenský olej lisovaný za studena je vyráběn z prvního lisování čerstvě sklizených oliv, neprochází žádnou chemickou úpravou a zmrzlině dodává vyváženou chuť a lehkost.
K tomu jsme ještě přidali čerstvou bazalku, ručně sbíraný divoký rozmarýn s trochou jaderské soli a pak budete mít pocit, že vás chuťové buňky zanesou až k moři. Pojďte s námi zažít pohádkovou Angelato cestu…

Parmazán & vlašský ořech

Parmazán…mňam! Jeho chuť se s vlašskými ořechy v kuchyni Angelato doplňuje přímo famózně a praví gurmáni se bez parmazánové zmrzliny neobejdou.

Již staří Římané znali tento pikantní sýr a Boccaccio v slavném Dekameronu psal, že několik šťastlivců žije na hoře z nastrouhaného parmazánu. Král italských sýrů má jedinečné složení, světle žlutou barvu, zrnitou strukturu a jeho vůně je s „přibývajícím věkem“ stále více aromatická.

Perníková zmrzlina

Voní jako Vánoce… Perníková zmrzlina je pochutka Angelata, ktera překvapí malé i velké. Smetanově bohatá chuť plna perníku, medu a ořišků.

Přejeme Vám kouzelné a voňavé Vánoce!

Rebarbora

Výrazná barva a pikantní nakyslá chuť – to je rebarbora. Tváří se jako ovoce, ale ve skutečnosti je to nenápadná zelenina původem z Tibetu. Po celé Evropě se začala pěstovat až počátkem novověku, ve světě se proslavila až v 18. století. A pak se Rheum barbarum, reveň či rebarbora dostala do labužnického slovníku. Má své milovníky i odpůrce. Milujeme ji na sladko, v zmrzlině. Stala se oblíbenou ingrediencí v jarní kuchyni Angelato. Čerstvé řapíky, tepelně opracované, cukr a pomerančová kůra – a budete se sladce usmívat.

Rýžová zmrzlina

Jste „kašolover“? Bláznivě milujete rýžovou kaši nebo nadýchaný rýžový nákyp? Když si chcete dopřát pořádnou porci snídaňové kaše, nebojte se dopřát si pořádnou porci rýžové zmrzliny.
Základem je rýžová kaše s mlékem, ke které přidáme dvojnásobnou dávku smetany, aby byla co nejkrémovější. Dále trochu cejlonské skořice a vanilkový lusk…a jako tečku na závěr ještě špetku muškátového oříšku.
Rýže je běžná surovina, výborná sama o sobě. Je lehce stravitelná, neobsahuje lepek (gluten), a ani moc kalorií. Rýžovou zmrzlinu si tak můžete vychutnávat třeba každý den!
Přidejte se k Angelato rýžoloverům!

Špenát

Špenát je listová zelenina, která lidi často rozděluje do dvou nesmiřitelných táborů. Buď ho nesnášíte nebo milujete. Nicméně, špenát je všestranný, chutný a prospěšný. Obsahuje více než 88 % vody a je bohatý na železo, sodík, draslík, vápník, hořčík. I jeho obsah vitamínů (skupina B, C, stopy E a K) je dostatečný.
Co tedy s ním? Do salátů, do polévky, rizota nebo těstovin. Dá se upravit na různé způsoby. Co třeba dát si špenátovou zmrzlinu?
Z rozmixovaného syrového špenátu mléka, smetana, pár kapek citronové šťávy máme neobvyklou zeleninovou zmrzlinou. Objevíte dobrotu, kterou jste třeba ještě nikdy neměli.
Dobrou chuť se špenátem!

Zázvor

Byl jednou jeden oddenek…V jihovýchodní Asii užívali oddenků zázvoru odjakživa. Do Evropy ho dovezli Řekové a Římané a od třináctého století se objevoval zázvor jako koření i u nás.
Silice, éterické oleje a štiplavě ostrá látka gingerol mu dávají typickou chuť a aroma. Fior di latte a nastrouhaný čerstvý šťavnatý zázvor – to je tajemný elixír Angelata.
Překvapí vás krémovou, sametově hebkou texturou a jemně ostrou chutí. Pokud jste stejně jako my v Angelatu „zázvorový typ“, bon appétit!

Zázvor & kardamom

Se špetkou rozdrcených semen vzácného, voňavého kardamomu zázvorová zmrzlina chytí nový šmrnc… budete jí okouzleni.
Výrazný zázvor je někomu nepříjemný, někdo jeho pálivost naopak zbožňuje.
Kardamom je příbuzný zázvoru. Z rostliny se sklízí zelené lusky se semínky, která se buď používají celá, nebo se drtí či melou na prášek. Chuť má aromatickou, jemně pálivou, ale svěží, připomíná eukalyptus.
Oloupaný čerstvý zázvor, kardamomová semínka, fior di latte a pak už nezbývá nic jiného, než zmrzlinu položit na špičku jazyka, nechat jí rozpouštět a válet v ústech.
Té se prostě nedá nic vytknout.

Gelato

pasterizované čerstvé mléko a smetana (rodinná mlékárna z jižních Čech)
cukr
dextróza
karob (svatojánský chléb)

Sorbetty

sezonní ovoce
voda
cukr
dextróza
vitamin C
karob (svatojánský chléb)

...a navíc:

vanilkové lusky (Madagaskar)
mandle Avola (DOP Sicílie, Itálie)
pistácie Bronte (DOP Sicílie, Itálie), Irán
lískové oříšky Tonda Gentile (IGP Piedmonte, Itálie)
vlašské ořechy (ČR, Slovensko)
čokoláda 72% (Peru)
lékořice (Kalábrie, Itálie)
skořice (Cejlon)
mák (ČR)
sezonní farmářské ovoce: jablko, hruška, švestka, jahoda, třešeň, broskev, meruňka, černý rybíz, borůvka, angrešt (ČR)
malina, višeň, ostružina (Srbsko)
mango Alfonso (Indie)
levandule (ostrov Hvar, Chorvatsko)
sezonní farmářská zelenina: dýně, chřest, rebarbora, kopřiva, cuketa, karotka, okurka, rajče (ČR)
sezonní byliny: máta peprná, bazalka pravá (ČR)
bio selský tvaroh měkký (rodinná mlékárna z jižních Čech)
čerstvý sýr Mascarpone (Itálie)
čerstvý sýr Riccota (Itálie)
parmazán Parmigiano-Reggiano (Itálie)
gorgonzola (Itálie)
extra panenský olivový olej Bronte (DOP Sicílie, Itálie)
kokosové mléko (Vietnam)
pasterovaný vaječný žloutek
sůl Maldon (Spojené království Velké Británie a Severního Irska)

Zmrzlinu podáváme špachtlí do kornoutu nebo kelímku. Vždy vám dopřejeme min.90gramů zmrzliny v jediné porci.
Jste celiak anebo trpíte alergií na lepek? V nabídce máme i jednotlivě balené bezlepkové kornouty.
Chcete si zmrzlinu vzít s sebou a vychutnat si ji doma nebo ji dát jako dárek?
Čekáte návštěvu?
Pokud ještě váháte nad tím, co k desertu, můžete zmrzlinu nakombinovat dle chuti. My v Angelatu už máme nachystáno.
Rádi vám ji zabalíme do termokrabice.
Vybrat si můžete 0,5 nebo 1 litr.