17. Zář

Co třeba vinné hrušky?

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Sezona hrušek začala slibně.
Baví mě hrabat se v receptech. Možná i kvůli tomu, že jsou teď hrušky krásně zralé, právě natrhané.
Všechny od známých farmářů se zárukou kvality a čerstvosti.
V obchodech takové nekoupíte.

collages

Zachce-li se vám hříšně dobrého sorbetu, vinné hrušky rozhodně stojí za to.
Stará odrůda hrušní Clappova máslovka má nádech luxusu a voní přímo skvostně. K tomu QUARTZ Veltlínské zelené 2014, Dobrá Vinice Petra Nejedlíka. Suché, svěží, přírodní, nefiltrované víno sorbetu jenom prospěje. Hrušky prosáklé vínem vás neopíjí, naopak, budete mile překvapeni.
Říjen s vůní hrušek, no vážně! Tomu se opravdu jen těžko odolává.
Ať vám chutná jako mně!

A pokud, stejně jako já, hned nepropadnete kouzlu opilých hrušek, dejte si třeba láhev dobrého bílého vína.

collage (1) IMG_2852hruska

Jednoduše. Angelato