26. Kvě

Co třeba rebarborová zmrzlina?

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Rebarbora čili reveň je poměrně „v módě“. Rebarborovitost je IN.
Já prostě milují rebarboru. Je kyselá i sladká zároveň. Je koketující barevná a půvabné tajemná. Chutné ovoce nebo zelenina? Její kouzlo se ukrývá v čerstvé sezónní jednoduchosti.
Když už, tak už. Rebarborová sezona je tady, v zahradě či na trzích nemůžeme jí přehlídnout. Bylo by divné kdyby se tu neobjevila. Nemusí to být jenom klasický rebarborový koláč nebo buchta nebo vdolky, ale pochutnat si můžeme třeba i na zmrzlině.

rhubarb 032rebarbora 077xx

Jak na to?
Při koupi rebarbory vybírejte růžové až temně rudé řapíky, zelenou část odkrojte a stonky zlehka oloupejte. Řapíky rebarbory opláchneme a nakrájíme na menší kousky, necháme minutu spařit (pozor, pozor ať z toho nebude kaše) a důkladně směs rozmixujeme. Dochucujeme podle chuti – můžeme přidat víc jogurtu, zakysané smetany nebo tvarohu a třeba i přidat nějaké koření: skořice nebo zázvor ale i trocha pepře…Úprava s mléčnými výrobky je ideální právě kvůli kyseliny šťavelové, která brání absorbci vápníku a železa.
Hlavně nepropásněte svojí první letošní porce rebarborové zmrzliny. Je božská.

rhubarb 040x rebarbora 093xrebarbora 050x

Jednoduše. Angelato