17. Zář

Co třeba levandulová zmrzlina s bílou čokoládou?

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Miluji levanduli.
Miluji vůni levandule.
Miluji modrofialové oceány levandulových teras.
Koketování s levandulí mě ani ke konci léta neopouští.
Ať už je to levandulový cheesecake nebo hořká čokoláda s levandulí. To už je vážně evergreen Angelata. Nyní mám ale v hlavě…hmm…no třeba párování s bílou čokoládou, prostě levanduli ráda cpu všude, kam to jde.
Do zmrzliny jsem použila ručně sbírané sušené květy levandule z ostrova Hvar a kolumbijskou bílou čokoládu.
Bílá čokoláda obsahuje z kakaového bobu jen kakaové máslo, mléko, cukr. Čím vyšší je obsah kakaového másla, tím je čokoláda kvalitnější.

collagec

Jak na to?
V menším kastrolku zahříváme na mírném plameni mléko, poté přidáme květy levandule, odstavíme z ohně a necháme macerovat 15 minut pro plnou levandulovou chuť. Nesmí projít varem! S levandulí se ovšem musí opatrně, aby zmrzlina nechutnala jako mýdlo.
A z levandule, bílé čokolády a fior di latte už je extravagantní aromatická chuť Angelata. Je to takový mimořádný refresh. A k tomu báječně voní.
Ty jsi má levandulová…

collages IMG_3046

Jednoduše. Angelato