24. Bře

Co třeba kokosový sorbet?

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Přátelé, začala nám nová zmrzlinová sezóna.
Všem, kteří se už těší, přeji krásný začátek. Ať nám to nadšení vydrží.
Ano, ano, už i mě dostihla sluneční nálada, a tak mě napadlo: nedal by se zařadit dlouho slibovaný kokosový sorbet do stálé nabídky?
Na téhle zmrzlině je úžasná jedna věc. Je totiž bez kravského mléka, a přesto chutná skvěle. Milovníci kokosu si prostě přijdou na své.
A proti tomu nemůžou nic říct ani vegetariáni, vegani, lidé s intolerancí na laktózu, healthfreaky…

koko sorbet 005

Jak na to?
Pro nejvoňavější sorbet potřebujeme zralý kokos nebo i sušený strouhaný, cukr a vodu. Kokosové mléko můžeme použít kupované, ale já zkusila vyrobit domácí.
Dužinu zralého kokosu vyloupeme, dáme spolu s vodou do blenderu a rozmixujeme do hladka.
Nebo šálek strouhaného kokosu zalijeme horkou vodou a necháme chvíli odstát. Až voda vychladne, rozmixujeme taky do hladka. Poté už jen stačí mléko přecedit přes látku. Zbytečky nevyhazujeme, já jsem je použila do zmrzliny.

kokos 059

Udělejte si radost sorbetem, který voní exotikou a lenošením. Jen tak.
Vítejte v ráji!
Už se moc těším, jak Vám bude chutnat!

caj, koko 028koko 066

Jednoduše. Angelato