24. Čvn

Co třeba jahodový sorbet s balsamikem?

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Jahody, jahody, jahody.
Jsem jahodolover.
Mám ráda všechny jahodové varianty, prostě všechno z jahod.
Jahodových receptů teď v červnu není nikdy dost. Mám ráda takové ty zvláštní chutě, na které univerzální a jediný správný recept prostě neexistuje. Čas od času si ale dopřeji změnu, občas prostě neodolám a udělám jahody trochu jinak, na chuti jim to určitě neubere.

jahodový sorbet s balsamikem 004x

Čerstvé a právě uzrálé šťavnaté jahody marinujeme v balsamiku přes noc a pak k nim přidáme špetku drceného černého pepře a hrst čerstvé bazalky. Balsamico di Modena, které tu pravou barvu získá až po několikaletém zrání v sudech, hezky hraje s ovocem, k jahodám prostě sedí. Překvapí vás ďábelská úprava, která má po pepři jen takový jemně ostrý nádech.
Tohle je totiž jahodová bomba Angelata. Já se k ní každý rok ráda vracím a určitě bude chutnat i vám, teď ve vrcholící sezóně jahod.
La Dolce Vita. Zase mě to odfouklo do Itálie.

Věřte mi, nemá to chybu!

jahodovy sorbet s balsamikem 001xjahodovy sorbet s balsamikem 003x

Jednoduše. Angelato