objevte naši chuť měsíce

Kaštan

První plody kaštanů zrály a padaly na zem už za dob Římanů, kteří je objevili v Turecku. Pěstování jedlých kaštanů dnes zažívá renesanci a kaštanové háje najdeme v Itálii, Francii, na jihu Švýcarska, v Maďarsku… Dozrávají v říjnu a jednoznačně po nich chutná podzim.
Jsou nejen chutné, ale také zdravé. Mají minimální obsah tuků, jsou zásobárnou minerálních látek, mohou je jíst i lidé, kteří mají bezlepkovou dietu. Uvařené, vyloupané kaštany, rozmixované na hladké pyré a fior di latte, pár kapek rumu a vanilkový lusk – to je ta delikátní, oříškově nasládlá chuť podzimní kuchyně Angelata. Kaštanová zmrzlina nejlépe chutná se šlehačkou. Odolá jí jen málokdo.

Smetanové

čokoláda

bacio

vanilka

stracciatella

pistácie

vlašský ořech

jasmínová rýže

slaný karamel

karamelové jablko

skořice

Sorbetty

mango

rakytnik

hořká čokoláda

datle & kokos & zázvor

kokos