13. Kvě

Chřestový sorbet počtvrté

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Čerstvý křupavý chřest, špargl, asparágus… už je must have každého jara. Jakmile je člověk v takovém lehkém jarním módu, má touhu jíst zeleně. Mám neovladatelnou chuť na chřest, a tak je v kuchyni Angelata už čtvrtým rokem, a snad ne naposled.

Miluji chřestovou polévku, salát, ravioli, noky… a chřestový sorbet, třeba s grilovaným tuňákem.
Miluji sametově jemný špargl nasladko.
Miluji jeho sytě zelenou barvu.
Miluji jeho ušlechtilost a extravagantnost.

asparagus 101

Jak na chřestění ?
Vaříme z lokálních surovin a mělnický špargl bude chutnat lépe než ten dovážený stovky kilometrů. Potřebujeme pazochy čerstvého zeleného chřestu, citrónovou šťávu, špetku mořské soli, bazalku. Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce, nakrájíme ho a krátce pošírujeme v horké vodě.
Vyzkoušela jsem celou řadu receptů na bílý i zelený chřest. Zelený s octem balsamico nebo s bazalkou vyhrál na celé čáře.

Připojíte se k chřestové mánii? Pokud ano, pochutnáte si! A dřív než řeknete „miluji chřest“, bude po něm.

asparagus 006asparagus 021 asparagus 139 asparagus 032spargl 032 asparagus 030asparagus 125

Jednoduše. Angelato