14. Čvc

Černorybízový sorbet: fialová mňamka

Posted by Biljana Kebakoska Dimitrijevic & filed under blog.

Zraje rybíz… Co s ním? Ne každému jeho výrazná chuť lahodí. Vhoďte pár fialových kuliček do pusy, zavřete oči a myslete na léto… Dobrý způsob, jak se do rybízu velmi rychle zamilovat. Ta ušlechtilá kulička, pro mnohé příliš ostrá a kyselá, má poněkud zvláštní, velmi aromatickou kořeněnou chuť. Fialová je barvou vášně, je inspirativní a já na ni v kuchyni Angelata nedám dopustit.

crna ribizla 005

Čerstvě nasbíraný rybíz proplachujeme studenou vodou a teprve pak zbavujeme stopek. Rozmixujeme ho, postupně do něj přidáváme cukr, přelijeme vodou a necháme odstát. Slupky z černého rybízu mají hodně pektinů, a nevadí mi ani ta zrníčka.
Černorybízový sorbet je naprosto božský.
Mohla bych ho jíst každý den.
Zařadila bych ho do letní trojice svých oblíbených, spolu s borůvkovým a malinovým.

Léto doslova svádí k černorybízové divočině.
Tak dobrou chuť a přeji krásné léto.

Tip* Pouhých 40 bobulek rybízu pokryje vaši denní potřebu vitaminu C.

crna ribizla 043xcrna ribizla 027

Jednoduše. Angelato